Maurer Oszkár

OszkárMaurer Oszkár 1994 óta hobbiszinten, majd a 2003-ban épült pincével már komolyabb formában foglalkozik borászattal. A ma megművelt 14 ha szőlőterületből a történelmi magyar borvidéken, Szerémségbenben a Tarcal-hegyen (Fruska Gora) 9,5 ha, valamint a Szabadka-Horgosi (Dél-Csongrád) borvidéken 4,5 ha található.
Elsősorban olyan régi magyar fajták találhatóak meg ültetvényein, mint a szerémi zöld, kövidinka, piros magyarka, bakator, mézes fehér, furmint és kadarka. E mellett kísérleti jelleggel olyan világfajták is megtalálhatóak szortimentjében, mint a cabernet sauvignon, a merlot, vagy a pinot noir.
Noszán és Hajdújáráson öreg ültetvényeken, kizárólag a legjobb fekvésű helyeken, régi, értékes helyi fajtákat termeszt, 130 éves kadarkája egyedülálló az egész Kárpát-medencében. Szerémségben ezzel szemben -elsősorban történelmi okok miatt- csupán fiatal ültetvények találhatóak, a legrégebbi telepítés 2006-ra datálódik.
Célja, hogy a lehető legjobb területeken, a legmegfelelőbb fajtákat termessze, a környezet igényeit és megóvását maximálisan előtérbe helyezve.

A borász hitvallása, hogy vissza kell adni a borvidék becsületét és kiemelni a szülőföld értékeit Istennek tetsző módon.