Homola Pincészet

Paloznakkal az egymásra találásunk nem véletlen. Gyermekkori kötődésem és vitorlázó múltam, valamint a borkészítés iránti elköteleződésem vezetett arra, hogy budapesti létemre előbb-utóbb gyökeret eresszek itt, a Balaton-Felvidéken. Hosszú keresgélést követően találtam rá Paloznak község mellett a Hajnóczy dűlőre, itt épült a ház, ami mára második otthonommá vált.

birtokkozpont

Dolgos évek következtek, de ami 2007-ig még csak egy merész álom volt, mostanra már valóság. Bár a 2009-es első szüret óta alig néhány év telt el, hosszú utat jártunk be. Büszke vagyok arra, hogy a pincében egyre jobb és jobb borok készülnek és, hogy a munkánk gyümölcsét nem csak a család, hanem a borszerető közönség is egyre több helyen kóstolhatja.

A Homola Pincészet borai közös alkotás eredményei Homonna Attilával, akit 3 éve nyertünk meg főborászunknak. Örömmel és harcokkal teli közös munka ez. Mindketten a 100%-os végeredmény hívei vagyunk, nem kötünk kompromisszumot.

Nagy hangsúlyt fektetünk a kísérletezésre és a tradicionális borkészítésre, ezt mutatják a Homola-sorozat hordós erjesztésű és érlelésű tételei, mint a Csopaki Kódex Rizling, a Sáfránykert Olaszrizling, a Parti Szél cuvée vagy a Shiraz és a Kékfrankos. Az emellé kialakított 100% borcsalád (100% Balaton, 100% Rizling és 100% Habzó Rozé) a frissebb, könnyű, reduktív vonalat képviseli, igazi balatoni életérzést közvetítve.

attila_szabolcs

Egy borászatot sikerre vinni hatalmas feladat, de úgy hiszem, jó úton haladunk. Bízom benne, hogy gyerekeim felnőve büszkén mondhatják majd: borász családba születtek.

A  Homola Pincészet számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás. Célunk, hogy a Csopak-Paloznaki Borvidék és Paloznak közéletének fontos és tevékeny szereplői legyünk.

Támogatásunkkal jött létre a paloznaki Olvasóliget, és kerül megrendezésre 2012-től a Paloznaki Jazz és Bor Piknik.

Homola Szabolcs

(forrás: www.homolapinceszet.hu)