Leírás és Paraméterek
A 2016-os évjárat szőlészeti szempontból nem volt egyszerű. A vegetáció során nagy mennyiségű csapadék hullott a borvidéken, ami fokozott védekezést, és zöldmunkát igényelt a szőlőben. A nehézségeket tovább fokozta, hogy a csapadékos időjárást minden esetben, nagy meleg követte, ami magas páratartalmat okozott a szőlőkben. A nagy melegek ellenére a szőlő érése sok ideig váratott magára, amit végül a szeptemberi csapadék indította el. A szőlőt kézzel, 15 kg-os ládákba szüreteltük. A feldoglozás során a fürtöket válogattuk, és bogyózás után kádakban, kézi csömöszöléssel erjesztettük. Az erjedés kb. 14 napig tartott. A préselést követően az almasavbontás tartályban ment végbe. Az almasavbontást követően a pinot noirt 300 l-es hordókban 12 hónapig érleltük. Itt kerekedett, testesedett, hogy 2017 decemberében palackba töltve legszebb arcát mutassa.
Alkohol tartalom | 13% |
Borvidék | Etyek-Budai |
Évjárat | 2016 |
Jelleg | Száraz |
Kiszerelés | 0.75l |
Ország | Magyarország |
Szőlőfajta | Pinot Noir |