Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Anonym Frazír

Ár:
4.650 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Anonym Pince

Illatában és ízében is az újvilági típusú sauvignon blanc tipikus jegyeit hordozza magán ez a bor. Lime, bodza, csalán, zöldfűszerek, cassis, mind friss és dinamikus aromatikát adnak. A feszes savakat némi maradékcukor kerekíti, jó egyensúlyú, könnyen szerethető bor.

Leírás és Paraméterek

A 2019-es évjáratban a sauvignon blanc szüretét a megszokott időszakban szeptember közepén kezdtük meg. A vegetáció során levelezést nem alkalmaztunk, így védtük a fürtöket a túlzott napsugárzástól, hogy a fajtajelleges illatok minél intenzívebben megmaradjanak. Az augusztusi melegek beindították az érést, és a cukor tartalom növekedése mellett a savtartalom is csökkeni kezdett. A szüreti időpont meghatározása nagy jelentősséggel bírt, hogy a megfelelő érettség mellett a savtartalom és az ízek is megfelelő koncentráltsággal legyenek jelen a szőlőben. A sauvignon blanc szüretét 2019 szeptember közepén kezdtük meg, majd még két ütemben szüreteltünk sauvignon blanct.
A kézi szüret 15 kg-os ládákba történt. A tőkénkénti 1,5-2 kg-os termést teljesen
egészséges, érett állapotban, 19,5-es mustfokkal szüreteltük.

A kézi szüretet követően a szőlőt bogyóztuk és a cefrét egy éjszakán át áztattuk, majd préseltük. A kipréselt mustot ülepítettük és az ülepített mustot leszínelve fajélesztős beoltást követően kóracél tartályban erjesztettük 16-19 C-on. Az erjedés szabályozott hőmérsékleten, lassan és folyamatosan ment végbe. A különböző szüretekből készült sauvignon blancokat derítés és szűrés után házasítottuk.

Alkohol tartalom 12,5%
Borvidék Etyek-Budai
Jelleg Száraz
Kiszerelés 0.75l
Ország Magyarország
Szőlőfajta Sauvignon Blanc

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!