Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cantine Coppi, Puglia


Cantine Coppi - Puglia


- 100 éves történelem -

Antonio Coppi borai iránti szenvedély és tudás egészen természetes módon lett közvetítve lányaihoz és fiaihoz, Lisiához, Miriamhoz és Donihoz; mert a bor szeretete mindenekelőtt, a saját földjük iránti szeretet, Pugliának ahhoz a darabjához, ahol egy egész család született és nőtt fel.

Szinkronban élni az évszakokkal és a természet körforgásával, a szőlőskertek illatai között és a szüret izgalmas hangulatában: így telt el a Coppi testvérek gyermek- és ifjúkora, erősítve a kapcsolatot a pincékkel, boraikkal, az apuliai földdel.

Ma a Coppi borok az egész világon ismertek.

Antonio és gyermekei állandósága és kitartása tette ezt a márkát a minőség szinonimájává, de mindenekelőtt elindították a terület újrafelfedezését és termékeinek feljavítását, így a Coppi borok az apuliai bortermelés egyik kiválóságává váltak.

Ez egy ősi történelem, egy családtörténet, de egy folyamatban lévő történelem is, amely a modernitásban és a technológiai kutatásban folytatódik, egy új fejezettel, amelyben a szenvedély, a hagyomány és az innováció összekapcsolódik egy nyertes projektben, amely egy álomból meríti sikerét, ami több mint 40 éve kezdődött.

- Pincészet -

A Coppi mindig is a minőség, a szenvedély és a presztízs szinonimája volt.

 

A Coppi Pincészet több mint 40 éve foglalkozik bortermeléssel, de a család már több mint 100 éve foglalkozik a szőlőtermesztéssel. Jelenleg 100 hektár szőlőültetvénye van Pugliában, Bari dél-keleti része és Salento között: a DOC Primitivo di Gioia del Colle és Negramaro bölcsőjében vagyunk. Van még további 100 hektár, állandóan bérelt és aprólékos gonddal üzemeltetett terület a szőlőtől a pincéig. A Coppi Pincészet a céges szabályzatnak megfelelően csak 100%-ban őshonos szőlőből készít borokat: Primitivo DOC Gioia del Colle, Negroamaro, Aleatico, Falanghina, Malvasia Bianca és Malvasia Nera. Kiváló borászati technika nemesíti őket, tiszteletben tartva a szőlőfajtákat, házasításban és fajtajelleges változatban egyaránt, így autentikusan apuliai borokat kapnak, amelyeket a nemzetközi ízlés is nagyra értékel.

Az 1882-ben épült ódon pincében tárlatvezetésen és borkóstolókon lehet részt venni a pincészetben.

A Coppi Pincészet ma a legjobbak közé tartozik a bortermelés területén, Pugliában és Olaszországban, amint azt a céges díjak is hangsúlyozzák.

Az innovációt a hagyományokkal ötvöző márka ütőkártyái az alapanyagok minősége és a technológiai kutatás.

 

Szigorú ellenőrzések követik a bortermelést minden fázisban, a termesztéstől a zúzásig, az erjesztéstől a palackozásig.

Minden borunk számára biztosított az állandó és szabályozott hőmérsékletű érlelés időszaka. A DOC vonal tölgyfahordós érlelése egyedi és összetett érzékszervi jellemzőket ad a végterméknek.

 

A cég termokondícionált technológiákkal van felszerelve, melynek köszönhetően elektronikus és informatikai eszközökkel figyeli a mustok erjesztését és a borok tárolását. Az egész gyártást folyamatosan felügyelik: a legújabb generációs laboratóriumokban kifinomult analitikai rendszert hajtanak végre, hogy a végtermék minden szempontból tökéletes legyen.

 

A Coppi Wines története ősi, családi történelem. Az egész 1882-ben kezdődött. Ez a történelmi pincészet születési dátuma, egy pugliai borász keze által. A '60-as évek végén Antonio Coppi borász lelkesedéssel és elhivatottsággal dolgozott a pincészetben.

A Coppi Wines születését és történelmét annak köszönheti, aki 1979-ben átvette a pincészetet, élete küldetésévé alakítva azt: méltóságának és presztízsének visszaállítása az apuliai bortermelésben, amely még mindig ismeretlen.

 

A kemény munka, az állandóság és előrelátás évei ezek, amelyek apránként felfedik a sikerességét. Amikor Pugliában még nagyon kevés volt a pincészet, és az apuliai borok még másodosztályúnak számítottak, a 90-es évek elején Antonio Coppi borász vásárolta meg az első palackozó láncot.

 
 

- Galéria -


 
 
 

Termékeink


Rendezés: