Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bianca Vigna, Conegliano-Valdobbiadene


Bianca Vigna - Conegliano-Valdobbiadene


Conegliano dombok

- Prosecco földje -

A Conegliano és Valdobbiadene közötti dombok minden centiméterét ismerjük, ezek azok a helyek, amelyek ízt és aromát adnak borainknak. Meggyőződésünk, hogy a termőföld bensőséges érzékelésével és megértésével értelmezhetjük a Conegliano Valdobbiadene kiváló minőségű Prosecco-t, amely területünk, aromáinak és ízeinek, de történelmének és hagyományainak szimbóluma is...

A BiancaVigna-t itt alapították, a the March of Treviso (The March of Treviso: középkori terület volt Velencében, a Garda és a Julian March között. A terület nagyjából megfelelt a Treviso város körüli régiónak, beleértve Belluno-t, Feltre-t és Cenedát, valamint mind a négy város egyházmegyéit.) D.O.C.G. és D.O.C. területeinél, 30 hektáros szőlőültetvényével.

BiancaVigna története

Eleinte szőlőjüket eladták a helyi borszövetkezetnek, majd később különféle valdobbiadenei pincészeteknek. A 2000-es évek elején Elena, a multinacionális és többfunkciós vállalatoknál végzett menedzser karrierjének köszönhetően bevonta a negyvenes éveiben járó, a környék prémium pincészetein jól képzett bátyját, Enricót, valamint férjét, Luca Cuzziolt testvéreivel, Bepivel és Graziával, akik a finom borokat forgalmazó vezető cég élén állnak. BiancaVigna terve valóra vált... 2008-ban csatlakoztak az Európai Vidékfejlesztési Politikához, és a pincét az utolsó generációs berendezésekkel látták el, hogy javítsák a borok minőségét és hamarosan megerősítették márkájukat. Ma közel 30 hektár szőlőültetvényével és 600 000 saját márkás palackjával a Conegliano Valdobbiadene BiancaVigna a legbefolyásosabb olasz és nemzetközi szakmai magazinok értékelése alapján, és a világ legjobb éttermei között szerepel. Az alapítástól számított húsz év után Elena és Enrico elszántságuknak és nagyszerű csapatmunkájuknak köszönhetően valóra váltotta álmukat.


BiancaVigna borokban, ott van a karakterünk is

Mindig egyedien és pontosan gondoltuk a munkánkat. Olyan stílust követve, amely idővel érzéseink és tudásunk kifejezésévé vált. Mindig a tisztelet, a kutatás és a tudás az első helyen. A környezet és a terület tisztelete, a velünk dolgozó emberekért, a természet tökéletes idejéért. Kutatás a BiancaVigna minden aspektusának fejlesztésére: a bor, a terület, de a pincében használt anyagok és technikák is. Egyre mélyebb ismerete e helyek termőföldjéről, az általunk művelt szőlőültetvényekről, Glera szőlő lehetőségeiről. Olyan értékek, amelyek nem érzékelhetőek a borban, de minden palackban benne vannak, és hozzájárulnak a Prosecco jellegzetes tulajdonságainak meghatározásához. A conegliano-i Ogliano dombokon a tájjal egyensúlyban lévő szerkezetet építettünk, kívül és belül egyaránt. Gondosan és türelemmel készítettük, most és a jövőben is a Prosecco BiancaVigna készítésének szenteljük. Ez a fenntartható építészet eredménye, amely környezetbarát és újrahasznosított anyagokból épült, a terület abszolút tiszteletben tartása mellett a megújuló források felhasználásával, minimalizálva a szerkezet és a teljes gyártási ciklus energiafogyasztását. A 2015-ös szürettel felavatott pince „Casa Clima Wine” tanúsítvánnyal rendelkezik, amely protokoll kiemelt figyelmet fordít a bőséges természetes fény felszínnel a munka- és befogadóterületek kényelmére, valamint a csomagolás fenntarthatóságára az újrahasznosított karton és a könnyebb üvegpalackok előnyben részesítésével. A területünk és a fogyasztók iránti nagyobb tisztelet egyértelmű perspektívájából a Valoritalia biotanúsítványt is kapott a Prosecco Spumante Biologico előállításához.

A BiancaVigna charmat módszere

A helyi szőlőfajták a Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. készítői: Glera, Glera Lunga, Verdiso, Perera és Bianchetta. Legfeljebb 15%-ban nemzetközi szőlő is használható, és a megengedettek: pinot blanc, pinot noir, pinot grigio és chardonnay. Ezen fajták közül a BiancaVigna a glera, a glera lunga, a perera, a verdiso és a pinot blanc fajtákat termeszti. A Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore elnevezés 1962-ben született 11 producer céljával, akik megalapították a Consorzio di Tutela del Prosecco di Conegliano Valdobbiadene-t. 1969-ben elnyerte a D.O.C. elismerést, a Conegliano és Valdobbiadene közötti 15 településen belül. 2009-ben a Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. –vé vált a D.O.C.G. elismerését jelentő terület átszervezését követően, a történelmi területen és a D.O.C. elismerése (I.G.T. előtt) Veneto öt tartománya közül a legnagyobb területen (Treviso, Velence, Vicenza, Belluno, Rovigo) és Friuli Venezia Giulia 4 tartományában (Gorizia, Pordenone, Trieszt, Udine). 15 települést foglal magában, és a két fő városról kapta a nevét: Conegliano kulturális fővárosa, ahol 1876-ban megalapították az első olasz borászati ​​iskolát, és Valdobbiadene, a termelés fővárosa, amely azóta is a Glera termesztésének szentelte magát, és amelyet egyedi táj jellemez. Prosecco D.O.C.G. legalább 85%-ban a D.O.C.G.-ben termesztett Glera szőlőfajtából készül. meghatározott területen, a hektáronkénti hozam 13,5 tonnára korlátozódik, és legfeljebb 15 %-os őshonos szőlőfajták, például Perera, Bianchetta és Verdiso. A maradék cukrok szerint Brut, Extra Dry és Dry kategóriába sorolják.


A "Rive"

A helyi nyelvjárásban a „Rive” szó mindig is a két borfőváros, Conegliano és Valdobbiadene területén elhelyezkedő meredek dombok lejtőit jelentette, és ennek a zord és egyedi vidéknek a sajátosságait képviseli. A jogalkotó ezeknek a „köröknek” a meghatározásakor meg akarta tartani a pontos identitást, és minden „Riva”-nak megadni a település vagy a termelő falu nevét. Conegliano Valdobbiadene területe 12 várost foglal magában (köztük Farra di Soligo, Pieve di Soligo, Susegana és San Pietro di Feletto) és 31 falut, összesen 43 „Rive”-t. Mindegyiknek megvan a maga talajösszetétele és mikroklímája, amelyek egyedivé teszik ezeket a parcellákat, mint a boraikat. Itt a hozam 13 tonnára korlátozódik hektáronként, a szőlőt kizárólag kézzel szüretelik, a címkén fel kell tüntetni az évjáratot és a „Riva” nevét, ahonnan a szőlő származik. A BiancaVigna büszke arra, hogy három „Rive”-vel rendelkezik: Rive di Soligo, a történelmi ingatlan 380 méteres tengerszint feletti magasságban, 70%-os lejtőn és Rive di Ogliano terület, amely 2015 óta a pincészet székhelye, valamint Rive di Collalto szőlőültetvény. az Appelation Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. déli övezete. Említést érdemel a hektáronkénti munkaórák aránya, amely itt, a „Riveben” meghaladja az évi 700-at az ilyen parcellákhoz való hozzáférés és gazdálkodás nehézségei miatt. Valójában az erózió megelőzésére azóta is a teraszos művelést alkalmazzák, a konglomerátum talajszerkezetnek köszönhetően száraz kőfalak alátámasztása nélkül.


- Galéria -Termékeink


Rendezés: