Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Produttori di Manduria


Produttori Di Manduria


- A Cég története -

 

A Consorzio Produttori Vini mindig is annyi szeretetet és odaadást tanúsított a szőlőtermesztés iránt, hogy manapság mi vagyunk a paladinjai ennek a rendkívüli nektárnak, a Primitivo bornak. A cég története a ’20-as évek második felében kezdődött, amikor a kormány forrásokat különített el, hogy Dél-Olaszországban is ösztönözze az együttműködést, mivel a déli termelők nem vettek részt a széles rendszerbe való bekapcsolódásra. Így Manduriában a „felvilágosult” szőlősgazdák egy kis csoportja úgy döntött, hogy kereskedelmi forgalomba hozza a nagy sikerű bort: a Primitivo-t.

1928-ban megalakult a „Federazione Vini”, néhány termelő társasága, amely 4 évvel később, 1932. július 9-én hivatalossá tette jogi státuszát a „Consorzio Produttori Vini e Mosti Rossi superiori da taglio per la zona di Manduria” szervezettel.

Jellemzői a menedzseri stabilitás (75 év alatt mindössze 5 elnök volt), a megtermelt bor mennyiségének növelésére irányuló tevékenység, valamint Manduria mint nagy potenciállal rendelkező terület imázsa. Igazából menedzserünk 1937-ben a partnerek közgyűlésén ezt mondta: „...a politikánknak megvan az az érdeme, hogy munkánkat a Manduria nevéhez és egy értékes borhoz kötődő ismertté válás képességével társítsa”.

A szövetkezet évek óta konkrétan támogatja a híres Marco Gatti könyvtárat is. A cég sorsa a vidék legfontosabb termékéhez, a „Primitivo di Manduriához” kötődik, amely eleinte a javító borok alacsony rangjára szorult, a francia kikötők és az észak-olaszországi címet erősítette. A metanol sötét éveiben és a végén ismét felmerült, amikor a '90-es évek fele táján változás következett be a palack minőségét és értékét illetően.

- A legfontosabb boraink -

Memoria”, „Lirica”, „Elegia” és „Madrigale” iránt rövid időn belül nagy kereslet mutatkozott Olaszországban és külföldön. A Consorzio Produttori Vini ma már 900 hektár szőlőültetvényt tudhat magáénak, ahol a legtöbbet a hagyományos csemete rendszerrel termeszti 400 kis dolgozó bor, amit „Maestri del Primitivo”-nak neveznek.

- Szőlőültetvényeink -

 

A Manduria Produttori szőlővel beültetett területe 900 hektár vagy annál nagyobb, amelynek több mint fele a Primitivo termesztésére szolgál. Főleg a hosszabb élettartamú szőlőültetvényekben inkább a csemete vagy rövid bokor nevelési rendszerét alkalmazzák, míg a fiatalabb rendszerekben a spaliert alkalmazzák.

A fák átlagos sűrűsége hektáronként 4000 és 5000 bázis között van, 900 mázsa hektáronként. Nagyon fontos, hogy szőlőtermesztőink fenntartsák Salento másik történelmi szőlőjét: a Negroamaro-t, amelynek termelése 25%. A Merlot, a Cabernet és a Malvasia produkciói mennyiségi elemzés szerint kisebb jelentőséggel bírnak

 
 

- Galéria -


 
 
 

Termékeink


Rendezés: