Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Monte del Fra, Veneto


Monte Del Fra - Veneto, Olaszország


Hűség a Földünkhöz

 

- Azonosság -

A bor útja nem mérhető évekkel. 64 év elveszti jelentőségét, ha valami nagyobb dolog részévé válik. Elszakíthatatlan köteléket alkotnak a földdel, mint a gyökerek, amelyek mélyen a földbe süllyednek, és a szőlőtőkék, amelyek elérik azt, ami fent van. Ez a kötelék, amelyet a hűség és az apáról fiúra átadott tanítások tartanak össze, a termőföldünkhöz köt Bennünket.

MONTE DEL FRA
MONTE DEL FRA

A Család

Az akarat, az elkötelezettség és a bátorság táplálja álmainkat, amelyeket kemény munkával tartunk életben nap mint nap, évszakról évszakra. A Bonomo család három generáción át építette vagyonát egy egyszerű gyakorlatot követve: a tiszteletteljes megközelítés kulcsfontosságú egy terület történetének elmondásához. A Monte del Frà egyedülálló kincs, amelyet büszkeséggel kell megőrizni, és meg kell osztani a világgal.

Történelem

- 1492-től napjainkig -

 

A Sommacampagna melletti dombokon, Custoza és Staffalo között van egy borbirtok, amelyet a Garda-tó moréna (*moréna: a gleccserek vagy mozgó jégtakaró által szállított, lerakott kőzetttörmelék. A szó olasz-francia eredetű, az Alpokban kialakult morénákra alkalmazták eredetileg az ott lakók) dombjai vesznek körül. A birtokot kolostorként alapították Santa Maria Della Scala szerzetesei, akik saját maguk termesztették élelmiszereiket, hogy örökké a földön éljenek. De bort is készítettek, így örökségük ma is él. Majdnem két évszázaddal később, 1958-ban Massimo Bonomo két szobát és a szomszédos mezőket bérelte. Családja Frascát nyitott, egy tipikus velencei nagyborboltot. Bort készítettek, őszibarackot, epret és búzát termesztettek.

Aztán 1988. augusztus 8-án megtörtént a nagy fordulat: Massimo Bonomo fiai, Eligio és Claudio úgy döntöttek, hogy megfordítják apjuk üzletét. A családi földeket szőlőültetvényekké alakították át, és létrehozták a Monte del Frà borbirtokot, mint egyetlen anyagi támaszt. Évekig tartó növekedés és kemény munka után a család hamarosan új DOC-besorolású területekkel bővül: Valpolicella, Custoza, Lugana, Soave és Bardolino.

Ma a család 137 hektárt birtokol, és egy másik, bérelt 68/168 hektáron dolgozik. Ma, több mint 60 év után, még mindig a Bonomo család irányítja a Monte del Frà-t: a második generációhoz, Eligio és Claudio testvérekkel, a harmadikhoz csatlakozott Marica. Silvia és Massimo. Telnek az évek, változnak a generációk, de valami mindig ugyanaz marad: a föld iránti teljes elkötelezettség. Mára Custoza, Bardolino, Chiaretto és Frattino mellé új címkék érkeztek, amelyek az olasz minőségi borok puszta referenciájává váltak.

 

- 1492-

A Santa Maria Della Scala rend testvérei a környéken telepedtek le, és elkezdtek termeszteni és megtermelni mindazt, ami az önellátáshoz kellett. Különösen kedvező környezetet fedeztek fel a bor és az olaj készítéséhez. Ezt bizonyítja a veronai káptalani könyvtárban, a világ legrégebbi létező könyvtárában őrzött dokumentum.

 

- 1958 -

A mezőgazdasági tevékenység kezdete Monte del Frà-ban: Massimo Bonomo két szobát bérelt a birtokon és a környező területeken, megnyitott egy Frascát, egy tipikus ömlesztett borboltot Veneto vidékén, és bort készített, őszibarackot, epret és búzát termesztett.

 

- 1988 -

Miután a birtokot átadta a fiainak, Claudionak és Eligionak, a Bonomo család úgy döntött, hogy teljesen elkötelezi magát a borkészítés mellett. A következő évben palackozták a pincészet első borát: a Cà del Magro-t.

 

- 2006 -

A Bonomo család megvásárolta a Valpolicella Classico szőlőültetvényeket a Lena di Mezzo birtok megvásárlásával Fumane faluban. Elkezdték gyártani a környék legnevesebb borait, amelyeket ma már több mint 60 országba exportálnak. 2008 A Monte del Frà megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt, borturizmust kínálva Silvia Bonomo társaságában, aki a mai napig vezet túrákat a birtok vendégei számára.

 

-  2018 - 

A Bonomo család 60. évfordulója tiszteletére mutatták be a Custoza Monte del Frà legjellemzőbb fajtáját, a Sexaginta 6000 üvegből álló limitált kiadását.

 

- Napjainkban -

Ma az ingatlan, mintegy 200 hektár/494 hektár megművelt földterülettel rendelkezik Custoza, Valpolicella Classica, Lugana és Bardolino területeken, így a vezető velencei minőségi borásszá vált. A Monte del Frà hűségesnek bizonyult a földhöz, hűséggel és előreláthatóan vigyázva a területre, támogatja a fenntartható projektek előremozdítását, valamint a szerkezetátalakítási és bővítési kezdeményezéseket.

MONTE DEL FRA
MONTE DEL FRA

Fenntarthatóság

A borkészítésnek számos módja van – a Monte del Frà-ban a maguk módján csinálják: hűséggel, körültekintéssel, tudatossággal és tudással. A Monte del Frà fenntarthatósága (SQNPI-tanúsítvány; olasz tanúsítvány az integrált gazdálkodáshoz) nem csak a zöldtrágyát, a mikro-csepegtető öntözést és a vegyszeres gyomirtás hiányát foglalja magában. Ez nem egy marketingstratégia, hanem egy filozófia, amelyet cselekedeteinken, döntéseinken és érzékenységünkön keresztül valósítunk meg.

Hiszünk a helyi munkaerőben és a helyi nyersanyagokban; újrahasznosított papírral, fenntartható üveggel, valamint az energia- és vízkészletek körkörös használatával dolgozunk.

A 2025-ben befejeződő kiterjedt borászat felújítási és bővítési projekt célja a termelés maximális fenntarthatósága. Folyamatosan keressük a lehetőségeket a hatékonyság növelésére a borkészítési folyamatok technológiai innovációjával. A fenntartható és etikus filozófia alapján megengedhetjük, hogy a termőföld kifejezze magát.

 Ezt nem haszonszerzésből tesszük, hanem otthonunk szeretetéért

Termőterületek

- A Föld Minden -

A Monte del Frà pincészetben szilárd hitvallás, amely mantrává vált, és végül a területünkkel, annak ritmusaival és eredetiségével való teljes azonosulássá vált.

A besorolt veronai területeken (Valpolicella, Custoza, Lugana, Soave, Bardolino) a birtokolt 137 ha (338 hektár) és bérelt 68 ha (168 hektár) szőlő jellemzőinek mély ismerete lehetővé teszi számunkra, hogy a termőhely és annak jellemzőit meghatározzuk. önmagukat, és a lehető legőszintébb és hiteles megnyilvánulásaikat terjesztik.

MONTE DEL FRA
MONTE DEL FRA - CUSTOZA DOC

Custoza DOC

-  Egy hivatott terület egyedisége -

Az egész, a Custoza szőlőültetvényekkel kezdődött, amelyek egy egyedülálló posztglaciális moréna tájba ágyazódnak. A talajparcellákat külön borítják, aprólékos zónázási eljárással.

Végül a Monte del Frà elsajátította a keverés művészetét, és világszerte a Custoza szinonimájává vált.

Lugana DOC

- Az egyedülálló talaj a Garda-tó közelében -

A Lugana-szőlőültetvények a Monte del Frà által megszerzett utolsó DOC-besorolású területek közé tartoznak. A Desenzano, Sirmione és Peschiera közötti arany háromszögben található Turbiana szőlőt a Garda-tó hűvös éjszakái, valamint a környék agyagokban és iszapokban gazdag talajai befolyásolják.

Tökéletes körülmények a rendkívül elegáns és hosszú életű borok számára.

MONTE DEL FRA -LUGANA DOC
MONTE DEL FRA - BARDOLINO DOC

Bardolino DOC

- A Garda-tótól Sommacampagna faluig -

Ezek az őshonos veronai Valpolicella szőlőültetvények adják a Bardolino DOC-t, a gyümölcsös és virágos jegyekkel illatosított, ropogós bort.

A klasszikus Bardolino terület déli részén, a Sommacampagna alzónában egy kiemelkedő adottságokkal rendelkező régi szőlőültetvény egyedülálló lehetőséget kínál számunkra, hogy elegáns, mégis könnyen iható, különleges hangulatú borokat készítsünk.

Ez a sajátos borkészítésnek köszönhető, amely kiemeli a ropogósságot és a stílus jellegzetes természetét

Valpolicella Classica DOC 

- Történelem, elegancia és területi összetettségen -

Az erdőkkel és lélegzetelállító panorámával körülvett 18 hektáros Lena di Mezzo birtok Fumane városában a La Salette szentély alatt található. A történelem, az elegancia és a területi komplexitás a legfontosabb elemei Monte del Frà stílushitének. Ezen a rendkívüli területen új főindítékot találnak.

A Valpolicella (nevezetesen Val polis cellae, The valley of many cellars) egy olyan hely, ahol minden falu és szőlőskert megkülönbözteti magát. A borkészítés, a szüret és a szárítás San Pietro in Carianoban zajlik, egy modern épületben, légkondicionált szárítási helyiségekkel, amelyek akár 300 tonna szőlő ellenőrzött szárítására is képesek.

Így megőrizhetjük minden egyes szőlő roppanósságát és eleganciáját, és biztosíthatjuk, hogy a technológia eszközzé váljon egy igazi Valpolicella bor összetettségének és eleganciájának kibontakoztatásához.

MONTE DEL FRA -LUGANA DOC

GalériaTermékeink


Rendezés: