Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

A történetünk 2005-ben kezdődött Szegeden, amikor eldöntöttük, hogy borral kezdünk foglalkozni. Mondhatjuk szokványos történet. Azóta több ilyet láttunk. Megalakult, majd véget ért.    Így megállapíthatjuk, ez a vállalkozás sem tartozik a könnyű dolgok közé.

 Sok minden történt ez idő alatt. Nem kevés csalódás, de annál sokkal több öröm ért bennünket. Azok a borászok, akikkel elkezdtük közös együttműködésünket döntő többségben ma is partnereink, illetve inkább már barátaink.

Első feladatunk volt, hogy egy megfelelő üzlethelyiséget találjunk, amit sikerült is egy hétvégi bevásárlás alkalmával számunkra is meglepő módon gyorsan meglelni. Gondos tervezés után berendeztük, majd jöttek a döcögős hétköznapok. Nem csüggedtünk, bíztunk abban, hogy a minőség idővel gazdára talál. Hosszan tartó munka után sikerült a kiváló borászaink mellé megtalálni a hozzá- értő fogyasztókat is.  Kínálatunk folyamatosan bővült. Igyekeztünk olyan pincéket is felfedezni, akiknek kiváló termékei nem kerülhetnek a széles közönség elé, mert csak kis mennyiségben, de annál nagyobb szeretettel készítik boraikat. Így mindig tudtunk (reményink szerint a jövőben is) különlegességeket kitenni polcainkra, amik egy családi esemény vagy ünnep méltó itala lehetett.  

A csalódásokról nem beszélnék, mert azok nem építenek. Vannak még álmaink, aminek megvalósítását későbbre kell halasztani, de úgy szép, ha van feladat.

Az örömök közül viszont kiemelnénk a 2011-ben debütált „Borok tudósai a tudósok borai” rendezvénysorozatot, amit a Szegedi Tudomány Egyetem és a Szegedi Akadémiai bizottság támogatott. Helyszíne a Móra Ferenc múzeum volt, mely már az első évben is nem várt mértékű sikert hozott. /Képek is megtekinthetők a honlapon./ 11 borász személyesen találkozott a „rajongóikkal”, és ez azóta is minden évben ismétlődik. Sajnos az idei, 10. alkalom egyelőre várat magára. De most 2020 van, és erről sem írnék többet.

A korábbi évek sikerei közé tartozik az SZTE és SZAB borversenye, ahol az egyetem és az akadémikusok bora is kiválasztásra kerül évről-évre, a mi szervezésünk által.

A sikeren felbuzdulva belefogtunk a természetes borok bemutatására szakosodott rendezvény szervezésébe is, ami a Magyar Borászat Fenegyerekei nevet viseli. Újra bővült a paletta, ahol nem csak a borok voltak természetesek, hanem megalkotói is igazi magyarok.

Az SZTE professzorai javaslatára  bekerültünk a MKB professzori klub szolgáltatói sorába, mint borszaküzlet, ahol a klub tagjai kedvezménnyel vásárolhatnak.  

Minden évben részt veszünk a szegedi fesztiválokon, így a Szegedi Borfesztiválon, ami mára a legnépszerűbb boros rendezvénnyé nőtte ki magát országunkban. Ez is bizonyítja a szegedi emberek borok iránti szeretetét, elkötelezettségét. A Szegedi Ifjúsági Napok a fiatalok kedvelt fesztiválja, ahol egyre magasabb minőségű borokkal veszünk részt. A nyárutó leghangulatosabb eseménye pedig a  BorTér, melynek helyszíne a szegedi Dóm tér, ahol a borfogyasztás összekapcsolódik a kultúrával.

Vállalkozásunk egyik alapelve volt, hogy csak magyar borok szerepeljenek a palettán, de tájékozott vevőink keresték a külföldön termett szőlők nedüit is. Először Ausztriáig merészkedtünk és Wachauból hoztunk remek tételeket. Felbátorodva a sikeren elindultunk dél felé. Rá kellet jönnünk, hogy bár szívünk a hazai boroké, az Olaszországból, Spanyolországból érkezett válogatás is kivételes élményben részesítheti a hozzánk érkező vásárlókat. Persze ezen a területen is vannak még feladataink.

Fontosnak tartjuk az üzletünkbe beérkező borkedvelőkkel a folyamatos kapcsolattartást, hiszen közülük sokan nem csak borkedvelők, hanem szakértők is. Segítségükkel folyamatosan frissíthetjük az igényeknek megfelelően a palettát. 

 Szlogenünk is ezt sugallja:

Borok, akiknek nem mindegy…

 

 

Borválogatás rólunk