Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cseri Pince, Pannonhalma


Cseri Pince - Pannonhalma


Cseri Norbert - főborász

Családunk és pincészetünk feje. Habár nekünk ő csak apa vagy drágám, de emellett komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szőlész-borász. Hét évet töltött a Pannonhalmi Apátsági Pincészetnél, amelyet etalonként emleget, s fél évet töltött a Konyári Pincészetnél, hogy megismerhesse, hogyan készülnek a kedvenc vörösborai. Borainkat tekintve a minőség számára a legfontosabb, melynek érdekében bármilyen megfeszített munkára hajlandó. Élete a munkája, és a családja. Hallgatag mindaddig, amíg a boraira kíváncsi emberek meg nem nyitják. Hisz benne, hogy ha a munkánk a szenvedélyünk, akkor valami igazán különlegeset hozhatunk létre. Ezzel nap mint nap inspirál mindannyiunkat. Szakmai tapasztalatának, s maximalitásának köszönhetően ért el a borászat csúcsbora a Legenda hihetetlen sikereket.

Cseri Norbert

Cseri Barnabás - a család fiatal borásza

Korához képest nagy és széles tudással rendelkező szőlész-borászunk. Középiskolásként vendéglátósnak indult, Svájcban töltött három nyarat különböző éttermek konyháin. Főztjét a mai napig előszeretettel fogyasztjuk, főleg, amikor egy kis bort is belecsempész a fogásokba. A főiskolai tanulmányait már szőlész-borászként végezte. Állítja, hogy a szakmát nem az iskolában, hanem a gyakorlatban lehet megtanulni. Ehhez híven az alapokat édesapjának, a kiteljesedést a moseli Dr. Loosen Weingut főborászának, Bernhard Schugnak köszönheti. Nevéhez fűződik a pincészetünk sikerterméke a Barni's Riesling.

Cseri Auguszta - a család legfiatalabb tagja

Leginkább nyári szünetekben, vagy hosszú hétvégeken találkozhatnak vele a borkedvelők. Borfesztiválokon, rendezvényeken képviseli a családot, s hozzáértéssel mutatja be a borokat. Még tanul, 2019 szeptemberében kezdett International Wine Business szakon a gyönyörű Wachaui Borvidék központjában, Kremsben. Az esti telefonbeszélgetések hosszúra nyúlnak a számára új szakmai információk megvitatása miatt.

Cseriné Hatoss Eszter - kereskedelem, értékesítés

Míg a fiúk szorgosan dolgoznak az új tételeken, ő folyamatos kapcsolatban van kereskedőinkkel és partnereinkkel. Hatalmas terhet vesz le borászaink válláról, hiszen a kommunikáció és az üzletkötés a vérében van. Mindenkivel megtalálja a közös hangot és ennek köszönhetően kitűnő borsorokat kínál a különböző érdeklődőknek. Rendezvényeink és kitelepüléseink sikere az ő precíz munkájának köszönhető.


Galéria


 

Cseri Pincészet - Pannonhalmi Borvidék

2021

Nyúl

 

Termékeink


Rendezés: